Wat voor soort onderwijs ben jij?

Verloskundigenpraktijk Ijsselmonde

 

 

Verloskundigen zijn meestal professionals in de gezondheidszorg, sommigen zijn geboorteverpleegkundigen of gecertificeerde verpleegkundige verloskundigen. Sommige vroedvrouwen kunnen werken met vrouwen met een laag risico zwangerschappen. Verloskundigen kunnen ook klanten aannemen met een verzekering die een laag risico bevalling willen hebben. Verloskundigen hebben de neiging om vrouwen die formele scholing en opleiding hebben gehad, maar geen formele certificering van verloskunde. Sommige vroedvrouwen zijn niet bezorgd over mensen weten dat ze zwanger zijn. Ze dragen het feit dat ze zwanger zijn meestal stilletjes in een jas en zelfs als je haar op kantoor ziet is ze verlegen. Vroedvrouwen hebben het niet vaak over geboortebeperking. Daarom vragen veel moeders de meeste vroedvrouwen nauwelijks omdat ze het gevoel hebben dat ze zich niet op hun gemak voelen bij het onderwerp. Als je haar te spreken krijgt, zul je merken dat ze zelden confronterend van aard is. Aan de andere kant zijn vroedvrouwen er om ondersteunend en geruststellend te zijn. Vroedvrouwen stellen de vrouwen meestal gerust dat het heel normaal is om een tijdelijke zwangerschap in te leiden. Veel vrouwen geven er de voorkeur aan met hun vroedvrouw te praten in plaats van met hun arts. De vroedvrouw zal u vertellen over haar eigen persoonlijke ervaring. Vroedvrouwen zijn specialisten in geboorte. Zij hebben toegang tot onderwijs dat zij misschien niet heeft, maar zij verwacht dat jij ook toegang hebt tot onderwijs en jouw opleiding. Vroedvrouwen kunnen de keuze van de geboorte ondersteunen. Zij zal er alles aan doen om u te steunen bij het maken van uw geboortekeuze. Verloskundigen steunen meestal ook aanbevelingen van artsen die zeggen dat vrouwen met een laag risico zwangerschap thuis moeten blijven. Soms is het mogelijk om moeder en kind in een ziekenhuis ter wereld te brengen, als dat nodig is om de bevalling op te wekken. Vroedvrouwen maken zich geen zorgen over wanpraktijken, tenzij de moeder gaat bevallen. In de Verenigde Staten zijn er geen wettelijke beperkingen op de concurrentie tussen privé-artsen en ziekenhuizen. In Canada heeft de provincie Newfoundland en Labrador wetgeving aangenomen om te bepalen wie vroedvrouwen mogen praktiseren. Veel vroedvrouwen aanvaarden geen verzekeringsgeld maar bieden hun diensten aan zonder en zonder co-pay.

Wat voor contract is er tussen u en uw verloskundige? Zijn er vragen/formules die u moet volgen voor uw prenatale zorg? Staan er opties in uw contract vermeld voor de lopende zorg?

Wat gebeurt er op de eerste dag van je zwangerschap? Zijn er vrienden/familie/adoptiebureaus in de buurt? Is er een ruggenprik/verlossingsmiddel? Is er een doula beschikbaar? In wat voor omgeving voelen de verloskundige en de vaders zich op hun gemak tijdens de bevalling? Hoe verloopt de normale bevalling van een barende vrouw? Zijn er enkele veel voorkomende aandoeningen tijdens de bevalling? (Hypertensie, infectie of meer dan één baby in de baarmoeder, navelstrengproliferatie, ademnood, te veel vruchtwater, niet gediagnosticeerde foetale nood, ongediagnosticeerde Pagans, enz.) Wat zegt de vroedvrouw tijdens de bevalling? Hoe is de bevalling verlopen? Als je vragen hebt of een klacht wilt indienen, welke steun, medicatie of hulp heb je nodig tijdens de bevalling en de kraamtijd? Als het een ziekenhuisopname van een dag is, wat gebeurt er dan?

Wat voor nazorg biedt de verloskundige? Wat voor soort prenatale of postpartum training kan een aanstaande vader of verzorger van de moeder krijgen? Is er ook een doula aanwezig tijdens de bevalling en de kraamtijd? Wie zal er, behalve de vroedvrouw, beschikbaar zijn om u te helpen? Wie leidt zij op en wie geeft zij les? Hoe kunnen de wensouders, vooral de vader, erop vertrouwen dat zij (hun vroedvrouw) hun niet iets vertelt wat ze niet hoeven te horen? Wat voor soort toegang heeft zij tot familie en vrienden? Wat voor voorlichting geeft zij?

Alle vormen van thuisbevalling, waterbevalling of ziekenhuisbevalling zijn belangrijk voor iedereen in het gezin. Het probleem met verloskundige zorg is dat mensen de rol van vroedvrouwen verkeerd begrepen. We wenden ons nog steeds tot medische vrouwen die een ziekenhuisbevalling als de veiligste methode zien. Veel bevoorrechte thuis bevallende vrouwen werken zij aan vroedvrouwen voorgesteld en zij geloven dat zij een thuisbevalling kunnen hebben zonder vroedvrouwen. Wanneer zij medische steun of hulp nodig hadden, wendden zij zich tot vroedvrouwen. Zij volgden het advies van hun vroedvrouwen. Vroedvrouwen tonen de manier om een gezonde, veilige en normale zwangerschap te hebben.

lees meer:

You might also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.