Wat is een Coachee?

Teamcoaching

Wat is een Coachee?

Een coachee is een persoon die een spirituele ontmoeting of visioen heeft gehad. In eerste instantie heeft het visioen iets in hen wakker gemaakt, zoals een herinnering, of een christelijk concept. Vervolgens wordt gepresenteerd op welke manieren dat herinnerde concept relevant kan zijn voor andere zaken. Meestal gaat het om een “familie-ervaring”, waarbij een ouder een spiritueel belangrijke ervaring heeft gehad, of een kind een spiritueel belangrijke ervaring heeft gehad, die vervolgens andere delen van hun leven raakt.

Coachee-schap is meestal een voortzetting van wat met een vorig visioen gebeurde, of een vernieuwing ervan. Het neemt dan de vorm aan van een persoonlijke groei waarbij men terug moet gaan in zijn geest en uitzoeken wat theologisch waar is over zijn situatie. Dit is een manier om tot de kern van de zaak door te dringen en deze te confronteren. Een coachee zal dan ofwel deze nieuwe waarheid aanvaarden en zich eraan aanpassen, ofwel ze verwerpen.

Berichten van een Coachee

Er zijn veel verschillende redenen waarom een coach iemand zou kunnen vragen om hem te coachen. Het kan iemand zijn die op zoek is naar een nieuwe baan (zodat hij of zij geen geld meer hoeft uit te geven) of het kan een manier zijn om anderen te helpen uit spirituele noodzaak (hij of zij weet misschien niet hoe hij of zij hen financieel kan steunen, maar wist dat geld voor hem of haar geen probleem was) of gewoon om te erkennen dat er meer in hem of haar schuilt dan hij of zij lijkt te zijn. Wanneer iemand de behoefte voelt om andere mensen te coachen, is het belangrijk voor hem of haar om zich te realiseren dat anderen misschien niet willen dat een coachee hen coacht. Het is belangrijk om op te merken dat hun redenen om te willen dat een coachee hen coacht heel anders kunnen zijn dan wat jij misschien gewend bent. Er zijn veel bedrijfsomgevingen waar het veel gemakkelijker is om mensen te coachen in hoe ze succesvol kunnen zijn.

Ik vraag me af hoeveel van jullie ooit de tijd hebben genomen om een coachee te interviewen? Nou, ik vroeg het me af. Ik wilde de tijd nemen om jullie duidelijk te maken dat, als je iemand anders traint hoe hij succesvol kan zijn in een omgeving waarin hij opereert, hij inderdaad zeer succesvol zal zijn in die rol. Welnu, ik heb de tijd genomen om hierover een duidelijkere, meer gedetailleerde blog te schrijven, zodat als er fouten zijn, we die kunnen corrigeren en wat we bespreken nauwkeuriger en praktischer kunnen maken.

Een kort overzicht van waarom we een coachee moeten interviewen

Ten eerste weet ik zeker dat iedereen die dit leest zijn leven wil verbeteren, maar veel mensen richten zich uiteindelijk alleen op de problemen, in plaats van de oplossingen te vinden. Coacheeschap helpt mensen om tijd voor zichzelf te nemen en zich te richten op de belangrijke vragen en oplossingen. Mensen zijn in het begin van hun coachee-schap meestal gehaast, en verliezen gaandeweg hun focus. Daarnaast geven ze aan dat ze na een coacheehood rustiger, meer gefocust en minder gestrest zijn.

Hoe een coachee u kan helpen

1. Het geeft je een vredige geest

Vanuit het hoofd heb jij de leiding over wat er in een coacheeschap gebeurt, zodat jij je kunt richten op wat belangrijk is. De visie die je werd meegegeven toen je het coacheeschap inging, is waar je je op blijft richten. Je mag nog steeds dromen, verbeelden en verlangen, dus focus op hoe het heden eruit zou zien zonder de beperkingen van de financiële crisis. Gun het lichaam de tijd om te herstellen en voor zichzelf te zorgen.

2. De veronderstellingen van een coachee over zijn toekomst

De meeste mensen gaan ervan uit dat een coachee die een visioen heeft over zijn toekomst het coacheesyndroom heeft – dat het visioen waanideeën veroorzaakt. Dit is niet het geval. Dit is meer een psychologische definitie van een coachee, in die zin dat de verwachtingen ervoor zorgen dat de coachee verschillende niveaus van succes en falen voelt. In mijn klinische en persoonlijke praktijk is de medische term “positieve uitkomsten verwachten”. Accepteren van en focussen op de verwachtingen van een coachee over zijn toekomst is niet hetzelfde als “positieve uitkomsten verwachten.” Het ene is gewoon het mentorschap van verwachtingen en het andere is gewoon het glas half leeg zien in plaats van half vol.

3. teamcoaching kan gemakkelijker toegang krijgen tot zijn innerlijke wijsheid

Voor de persoon die in contact staat met zijn innerlijke wijsheid, is het waarschijnlijker dat de coachee die een visie voor zijn toekomst heeft, een visie creëert die de andere persoon kan aanvaarden en verwelkomen. De klinische term voor het “verwachten van positieve uitkomsten” wordt Primaire psychotherapeutischeulatie (ristmeditaties) genoemd.Door te ignoreren aan de spirituele wil is de kans groter dat de persoon de gewenste uitkomsten zal ervaren, en tegelijkertijd biedt het de cliënt meer mogelijkheden voor het genezingsproces.

4. Een coachee kan andere mensen helpen ook hun toekomst te zien

Een coachee kan een geweldig geschenk zijn als iemand aan het veranderingsproces begint.

Lees meer:
Executive coaching
Leiderschapsontwikkeling 

You might also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.